از زمان های گذشته تا به امروز فرش یکی از گرانبهاترین و پر ارزش ترین وسایل در خانه محسوب می گردد که بر اثر رفت و آمد و استفاده از آن در سال های متوالی، سبب آسیب و کثیفی در بافت و یا ریشه های فرش می شود که در این مقاله قصد داریم اطلاعات لازم در زمینه، انواع ریشه فرش، ترمیم ریشه فرش دستبافت و فرش ماشینی و چگونگی ترمیم ریشه فرش را برای شما بازگو نماییم.
قبل از آنکه به ترمیم ریشه فرش ماشینی و دستبافت بپردازیم شاید در ذهن شما سوالی پیش آید که وظیفه ریشه فرش چیست؟ و چرا ترمیم ریشه فرش مهم می باشد؟
زمانی که فرش یا گلیم مورد نظر را از دار قالی باز می کنیم برای جلوگیری از ساییده شدن و باز شدن تار و پود ها عمل ریشه زنی را انجام می دهند تا از تار و پود فرش ها حفاظت شود که در ادامه به انواع ریشه فرش اشاره خواهیم کرد.
ریشه ساده، ریشه توری، ریشه گره دار، ریشه حلقه ای که هر یک از آن ها را می توان به روش هایی نظیر بافت اوریب، گیس بافت، ریشه بافته و برگشته و ریشه با تار های پیچیده بافت زد و از فرسودگی زودرس ریشه های فرش و یا به عنوان ترمیم ریشه فرش از این بافت ها استفاده کرد.
فرش های دستبافت در هر خانه ای از اهمیت خاصی برخوردار می باشند و در پاکیزه نگهداشتن و جلوگیری از فرسودگی آن ها تلاش زیادی می شود. اما فرش های دستبافت نیز همچون سایر وسایل منزل دچار آسیب و یا فرسودگی می شوند. حتی تابلو فرش های موجود در منزل ممکن است بر اثر رطوبت و یا موریانه سبب آسیب شوند و همچنین ریشه های فرش از بین بروند که در این صورت برای ترمیم ریشه فرش بهترین راه پیشنهادی، مراجعه به افراد مجرب و حرفه ای در این زمینه و همچنین برخی از کارخانه های قالیشویی که در این زمینه تخصص کافی دارند، می باشد.
ترمیم ریشه فرش ماشینی به این صورت می باشد که اگر تمام ریشه فرش از بین رفته باشد از ریشه های آماده استفاده می کنند؛ اما اگر برخی از قسمت های ریشه فرش نیاز به ترمیم داشته باشد از نخ های هم جنس و همرنگ برای رفو گری و ترمیم ریشه فرش دستبافت استفاده می کنند.